miercuri, 30 noiembrie 2011

M-a indus in eroare...

Rog fiecare persoana care inca mai citeste aceste randuri sa-mi spuna ce stare ii induce cuvantul "iubire" ... adica ce reprezinta acest cuvant..ce inseamna de fapt....? Eu una m-am pierdut in semnificatia lui...m-am ratacit si nu inteleg. Poate ma regaseste careva...oricine.


                                                                                   Multumesc anticipat! :) 

17 comentarii:

  1. Sunt prima, prima, prima! ^_^
    Eu cred că iubirea e cea care oferă lumii perfecţiune. E ca o pereche de ochelari menită să înlăture toate defectele celui pe care tu îl iubeşti. Nu să le mascheze... ci să le diminueze într-atât, încât să devină ceva insignifiant sau chiar să le transforme în calităţi.
    Păcat că cei mai mulţi oameni nu au grijă şi îşi sparg ochelarii sau uită pur şi simplu unde i-au lăsat ultima oară...

    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos spus..merci lamaitso,sper sa nu fii singura care scrie :)) <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca sa-ti fac pe plac :D - Conform "oamenilor de stiinta" (imi place mult stereotipul asta obosit, care confera o aura de profunzime si intelepciune oricarui subiect :)) ) iubirea a devenit un fel de boala la nivel emotional, care, in anumite cazuri, poate stimula excesiv simturile, trairile si implicit, va duce astfel la un soi de afectiune. In acest sens nu exista insa un "remediu" concret.. Pe de alta parte, psihologii afirma ca ! pasiunea ! se poate metamorfoza intr-un "cancer emotional" si nu dragostea, care este un sentiment educat, cizelat si care, in definitiv, arata gradul de intelegere a lucrurilor de catre o persoana. Asta este pozitia specialistilor. Acum, imi permit sa aliniez si eu o consideratie acestui subiect: Iubirea, in adevaratul sens al cuvantului, reprezinta o armonie interioara, ce se intalneste doar o data in viata. Un fel de lege universala, intangibila, o "axioma sufleteasca". Pentru mine, nu poti iubi de doua ori la fel. Mai consider ca o fiinta umana, nu-si poate atinge in deplinatate apogeul intelegerii, fara sa iubeasca, un om nu este complet daca nu simte acest simtamant, o persoana nu se cunoaste pe sine daca nu iubeste. S-ar putea scrie pagini, dar pentru asta il avem pe Eminescu si pe multi altii care dezvolta mai pe larg ideea aceasta :D Nu vreau sa ma pierd printre metafore sau sa "driblez" un raspuns concis, deci voi spune destul de limpede: Iubirea inseamna viata! 10x for your time! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Acel ''Nu te entuziasma prea tare'' nu a avut un mare efect si in cazul de fata :)) momentan nu aprob pe nimeni,deci iti pot doar multumi pt comment :p

    RăspundețiȘtergere
  5. Pt tine iubirea e un zambet sincer?:)) abstract .. Credeam ca poti da mai mult :p Anyway,merci de parere :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Stau de ceva timp in fata monitorului,sunt in tot felu` de filme si totusi nu stiu ce sa scriu. De ce? Pentru ca ... am zeci de explicatii dar nici una nu poate explica ce e defapt iubirea. In primul rand ce-mi trece mie prin minte cand aud cuvantul asta e ... o poveste frumoasa,cea mai frumoasa ! E ceva minunat... e splendid,e fara cuvinte,fara explicatie. Faptele mereu arata ce este defapt ea. Nu iti voi spune ce este,dar pot sa-ti arat,pot sa-ti explic in cele mai mici si frumoase detalii. O voi face daca doresti. Doar,cauta-ma. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Aha...interesant. Merci pentru parere :) p.s. poate chiar o voi face candva. :D

    RăspundețiȘtergere
  8. >:D< You should. :) I'll be waiting till then :) :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Iubirea nu trebuie definita, ea trebuie traitaa!!!!
    Daca vei intreba 1564564875646 de persoane, iti vor da aceiasi definitie tipica, de DEX...dar nu este doar atat....ea presupune mult mai mult...iubirea inseamna vise, sperante, asteptari...inseamana de multe ori o trecere brusca de la fericire la tristete sau de ce nu, invers!
    Da, de cele mai multe ori uitam ce inseamna ea cu adevart...ne pierde pe acest drum al ,,cunoasterii"...dar asta-i iubirea...traita intr-o poveste mai simpla sau mai complicata, ea iti va aduce mai devreme sau mai tarziu, un zambet!

    RăspundețiȘtergere
  10. Demult...cand copacii aveau coroanele ingropate adanc in pamant si radacinile urcate inspre cer, cand calcam pe stele stropite usor de lacrimile ingerilor, atunci cand inca ne alinam gaturile uscate cu muzica explozilor stelare si nu uitasem cum este sa stea timpul in loc, in acele vremuri demult uitate traia un inger plamadit din neantul imens si racoros. Alb ca pulberea caii lactee astepta pe un nor. Astepta...ceva...Fiecare fascicol de lumina ii impletea pe aripi o tesatura de dorinta si flori de gheata. Nemiscat, privea in golul gigantic care i se intindea dedesubt. Pana intr-o zi in care Dumnezeu s-a hotarat sa il atinga cu degetul mic. Pentru prima oara, ingerul a plans si golul gigantic si racoros s-a transformat, negrul a capatat culoare, nedefinitul a capatat forma si ingerul simti cum deasupra capului i se impleteste din respiratie calda o aura. Departe, in alt univers, intr-o seara in care crivatul iernii statea sa se nasca, Ea ii spune Lui: "Ti-am facut un inger ca sa te vegheze la noapte. Te iubesc!" El raspunde: "E absolut superb! Te iubesc!" Si acolo, in mainile calde ale unui visator indragostit, ingerul a inteles de ce a asteptat, de ce a fost atins de degetul mic al lui Dumnezeu si de ce i s-a dat o aura. Pentru ca, undeva, pe pamant se gasisera doua suflete pereche si undeva in cer stelele sarbatoreau.

    Important nu este sa cauti definitia iubirii ci iubirea insasi. Cum o gasesti ? Trebuie sa se nasca un inger...si atunci va veni ea la tine. Trebuie doar sa o astepti si sa o primesti adanc, neconditionat si total!

    A

    RăspundețiȘtergere
  11. Mesajul tau a capatat sens pentru cine trebuie :P Iar pentru mine...te-ai intrecut pe tine insuti. Multumesc compozitorule :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Am citit, din pacate, seara trecuta in DEX definitia dragostei : "Sentiment de afecțiune pentru cineva sau ceva". Prima reactie pe care am avut-o a fost "WTF?!". Dar dupa aceea mi-am dat seama ca am cautat in dex, unde (logic) trebuia sa fie cea mai simpla(fara 'pic de lirism in ea) definitie… dupa, am citit toate expresiile, ajungand la pct. II."Plantă erbacee cu frunze în formă de lance, dințate și cu flori roz-purpurii"... si chiar am stat ceva timp pe ganduri, pentru ca astia care au scris DEX-ul, chiar daca nu se refereau strict la asta, au avut dreptate : dragostea este o floare...sau o pereche de ochelari...sau o axioma sufleteasca...sau un zambet sincer(o_O)...sau o poveste frumoasa, ce trebuie traita, nu definita... sau cadoul unui inger nou nascut.. sau..nu exista definitie pentru iubire, asa cum s-a mai spus... Actually, eu cred ca fiecare are o definitie a lui,exprimata printr-un sentiment unic... imbinat cu alte multe sentimente comune fiecaruia. Nu cred ca exista persoana care sa fi vazut posibila dragoste si sa nu i se fi facut parul de gaina in urmatoarea secunda, sau sa nu simta fluturasii din burta cum se zbat..si cum te fac sa simti ca plutesti. Voi ati spus acelasi lucru, insa doar cu alte cuvinte. Pentru ca, intr-adevar, iubirea are o gramada de definitii..un DEX doar al dragostei. Eu vad iubirea ca pe un pahar de vodka (evident) din care fiecare ia o gura si dupa se imbata toti. Dar...am repetat fiecare comentariu de mai sus, doar cu alte cuvinte. Prin asta, mi-am dat seama ca de fapt toate cuvintele astea duc la o definitie ce nu poate fi inteleasa si transcrisa de oameni. Este ceva mult prea complex pentru gandirea umana...tot ce putem face este sa traim aceasta dragoste din plin, pentru ca pana la urma…ea ne tine in viata. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. ...si nici daca as fi destul de inteligent sa-ti povestesc cat mi-a placut ultimul tau comentariu,n-as putea sa-ti explic cat intradevar a fost pe placul meu !

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc..este important pentru mine ca macar cineva de pe aici sa aprecieze ceea ce scriu :P >:D<

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu!, nu sunt 1564564875646 persoane pe lumea asta :))

    RăspundețiȘtergere